top of page

Liefde is… een notebook van mooi papier


Notebook_Midori_Travel Company

Als klein meisje vond ik niets leuker dan winkeltje spelen met mijn beste vriendinnetje.

Poppen, barbies, het kon mij allemaal gestolen worden. Maar winkeltje spelen was me heilig.


We maakten ons eigen geld van papier en verkochten vooral ‘stationary producten zoals gummen, stickers, notitieboekjes en pennen. We hadden zelfs handgemaakte tasjes om de ‘gekochte’ spullen in te doen. We maakten er een echt winkeltje van, met een toonbank, kassalade, etalage, winkelmandjes. Echt úren konden wij ons hiermee vermaken.


Hilarisch was het ook, want als ik iets had verkocht aan mijn vriendinnetje, kocht ik het bij de volgende winkelbeurt gelijk weer terug. Want eigenlijk vond ik mijn eigen spulletjes het allerleukst.

En die moesten natuurlijk snel weer terug in mijn winkeltje geplaatst worden. 


Nog steeds kan ik intens blij worden van mooi briefpapier, grappige stickers en stijlvolle notebooks

Het winkeltje spelen ben ik nooit vergeten. En mijn grote liefde voor stationary-producten is nog altijd springlevend. Nog steeds kan ik intens blij worden van mooi briefpapier, van iets creatief etaleren tja, styliste zijn is eigenlijk niet anders, toch? , van cadeautjes of bestellingen inpakken, en van grappige of aparte stickers en stijlvolle notebooks.


Zo ligt in onze B&B in Friesland, Mary’s Place, op de tafel een groot notebook waarin onze gasten, als ze dat willen, een review kunnen schrijven. Het is een prachtig notitieboek met leren omslag en een binnenwerk van handgeschept papier uit India. Gemaakt door Only Naturel, een bedrijf dat mens en natuur hoog in het vaandel heeft staan. Iets dat er gelukkig steeds meer is: aandacht voor duurzaam en milieubewust produceren. Zo maakt Only Naturel notitieboeken, briefpapier en andere producten van oud papier (recyclen), maar ook van reststoffen uit de mode-industrie (upcyclen). I like it!


Duurzaam & milieuvriendelijk

In mijn kindertijd was dat wel wat anders. Ik kan mij herinneren dat er in speelgoedwinkels vooral spulletjes van bijvoorbeeld Hello Kitty lagen. En dat veel producten waren gemaakt van plastic of van ver kwamen – of allebei. Voor ons werkt dat niet meer.


In onze B&B werken wij daarom zoveel mogelijk met duurzame, milieuvriendelijke producten. Of het nou de biologische koffiebonen van Earth Coffee betreft of de shampoo van Marie Stella Maris waar je haar zo lekker van gaat ruiken. En het special papier (met een lieve welkomstboodschap erop voor onze gasten) is handgemaakt in een oude papiermolen in Hongarije.


Op dit moment ben ik bezig om contact te leggen met Midori, een in 1950 opgericht Japans merk dat ontzettend veel liefde stopt in zijn stationary producten. Qua design, qua materiaal. Zelfs aan de details van de verpakkingen is ontzettend veel aandacht besteed, waardoor het uitpakken van de artikelen alleen al een feestje is.


Hopelijk mag ik binnenkort ook mooie notebooks, briefpapier en andere producten van Midori verkopen in mijn webshop. I will keep you posted!


Liefs,

Flo


HeppieStuff – mini-warenhuis online
bottom of page